Lisätietoja:

MUU ry,
Timo Soppela +358-45 136 0161 director@muu.fi

Valokuvataiteilijoiden Liitto
Marjatta Tikkanen, +358-40-591 0770, photo@artists.fi

30.09. - 09.10.2005

Kaapelitehdas - Puristamo & Valssaamo, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Avoinna ma-pe 11-18
La-su 12-16
Muina aikoina sopimuksen mukaan

”Keskikokoinen performanssi, 1600 grammaa tuoretta valokuvaa ja vielä jotain yhteiskuntakriittistä maisema-konttoriin, kiitos. ART FAIR SUOMI on taiteen ostajan tavaratalo. Kaksi osastoa, HANKI05 ja MUUcafé tarjoavat ällistyttävän runsaasti pysähdyttäviä, pakahduttavia, hämmentäviä, ikimuistoisia teoksia. Sellaisiakin, joita et kuvitellut olevan hankittavissa. Valokuvia, eläviä kuvia, performansseja, ääniteoksia ja happeningeja. Eikä tässä vielä kaikki. Kriittistä ostajaa ilahduttaa, että suomalaista taidetta harvemmin haukutaan myöskään maailmalla. Harvoin rahalla saa yhtä paljon ajateltavaa. Tervetuloa heräteostoksille!

Teosvälitystilaisuuden ohjelmalliset avajaiset Puristamossa ja Valssaamossa torstaina 29.09. klo 17-19 - Tervetuloa!

Yleisöopastukset järjestetään sunnuntaisin 2.10. ja 9.10. klo 14-15, sekä torstaina 6.10. klo 17-18, jolloin ilta huipentuu tilattavien performanssien esitykseen klo 18 alkaen.

Yritykset, lautakunnat ja ryhmät voivat varata esittelyn tilaisuuteen myös muuna ajankohtana.

ART FAIR SUOMI tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden tutustua ajankohtaisimpaan ja kiinnostavimpaan nykytaiteeseen Suomessa. Upeimmat, makeimmat, kuumimmat ja viileimmät teokset noin kahdelta sadalta taiteilijalta edustavat omien taiteenalojen kansainvälisiäkin huippuja. Valokuvataiteen ja uusien taidemuotojen parhaat ovat hankittavissa - tai ihan vain ihailtavissa - nyt yhtäaikaa yhdessä/samassa paikassa.

Kaapelitehtaan Puristamossa jatkaa valokuvataiteen teosvälityksen jo perinteikästä linjaa hanki05. Nähtävillä on taas kerran kotimaisen valokuvan parhaimmistoa kaikissa eri muodoissaan - pientä, suurta, värillistä, mustavalkoista, rehevää, pelkistettyä, herkkää, humoristista...

Valssaamon puolella MUUcafé esittelee edustamiansa uuden taiteen alueita, jotka käsittävät teoksia niin video-, ääni- ja valotaiteiden alueilta kuin multimediateoksia ja performanssia. Uudet kuvataiteen teokset ovat tulleet sekä julkisen tilan taiteeksi että sijoituskohteiksi. Sähköinen teos on kooltaan ja esitystavoiltaan muuntautumiskykyinen, ja siten erinomainen taide-esine vaihteleviin tilaratkaisuihin.
Videoteos kodin taulutelevisiossa uusi sisustuksen trendi? Liikkuva kuva aulatilassa yrityksen imagon rakentaja? Juhlatilaisuuksien ohjelmaksi tai toimitusjohtajan 50-vuotissyntymäpäiville taattu yllätys on teosvälitystilaisuudesta tilattu performanssi! Valtio näyttää esimerkkiä uuteen sijoittamisessa: säveltäjä ja äänitaiteilija Max Savikankaalta tilattu ääni-installaatio on niin taideteos kuin ääniopaste Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen käyttäjille.

Jos kaiken tämän jälkeen vaivaa tunne, että jotain jäi vielä näkemättä tai kokematta, on
ART FAIR SUOMI - tapahtumassa tilaisuus perehtyä laajaan kokelmaan taiteilijoiden esittelymateriaalia. Tutustu taiteilijoiden tuotantoihin ja tee hankintoja omiin tarpeisiin räätälöitynä!

Tilaisuuteen ja opastuksiin on vapaa pääsy - tervetuloa!

Art Fair Suomi on MUU ry:n ja Valokuvataiteilijoiden Liiton yhteinen teosvälitystilaisuus

MUU cafe -osastolla kaikkiaan 102 taiteilijan teoksia.

Performansseja seuraavilta taiteilijoilta ja ryhmiltä:
The Groovy Eldorado Ensamble
Otto Karvonen
Varpu Lukka
Oblivia
Markus Renvall
Mari Räsänen-Rogers
Juha Valkeapää

Videotaidetta, installaatioita, ääniteoksia, valokuvia ym seuraavilta taiteilijoilta ja taiteilijaryhmiltä:

Björn Aho, Pauli Apollo Ahopelto, Hanna Maria Anttila, Marjut Anttonen, Hanna Arvela, Pasi Autio

Maija Blåfield

Marina Ciglar

Alvar Gullichsen ja Tuija Markonsalo

Saara Ekström

Eeva-Mari Haikala, Marja Hakala, Kalle Hamm ja työryhmä: Juha Holopainen, Michiko Isogai, Sade Kahra, Dzamil Kamanger ja Goran Mrjda, Elina Hartzell, Minna Heikinaho, Ismo-Pekka Heikinheimo ja Simon Le Roux, Marketta Holmberg, Gun Holmström

Jarno Jokinen ja Katja Valanne

Sunna Kangas, Reetta Heiskanen ja Kaisa Ahtiainen
, Vappu Kantola, Hannu Karjalainen, Otto Karvonen, Päivi Kastemaa, Leena Kilpeläinen, Tanja Koistila
Jaana Kokko, Tero Kontinen, Taina Kontio, Tanja Koponen, Kristiina Korpela, Hilda Kozári ja Esa Vesmanen, Iina Kuusimäki, Aarre Kärkkäinen ja Hilkka Okkonen

Erja Laakkonen, Marko Lampisuo, Johanna Lecklin, Elina Liikanen, Heidi Lunabba, Pia Läspä

Peter Maury, KirsiMarja Metsähuone, Annukka Mikkola, Teemu Mäki, Heikki Mäntymaa

Elena Näsänen

Sari Palosaari, E.Parel, Suvi Parrilla ja Leena Kela, Ahti Parviainen, Sini Pelkki, Anu Pennanen, Sami Pennanen

Aurora Reinhard, Markus Renvall, Heidi Romo, Jani Ruscica, Mari Räsänen-Rogers

Elina Saloranta, Aarno Salosmaa, Heidi Saramäki, Nina Sarkima, Pekka Sassi, Lena Séraphin, Anni Sumari, Päivi Suomalainen

Kirsi Tiittanen, Hanna Timonen, Katja Tukiainen, Salla Tykkä

Milla Vauhkonen ja Annika Dahlsten / tres blondes, Milja Viita, Thom Vink, Sampsa Virkajärvi, Greta-Mari Voijola

Thomas Westphal, Pia Wikholm

Maria Ylikoski

MUU ry on vuonna 1987 perustettu monitaidejärjestö, joka edistää uutta ja kokeellista taidetta mm. tuottamalla taidetapahtumia, luomalla yhteistyöverkostoja ja järjestämällä koulutusta.